Make your own free website on Tripod.com
Ulrics Fantomen Huvud-sida!
Du är den Fantomen kompisen!

Innan du går in, en liten introduktion:

Det här är Ulric din värd som pratar.Innan du beger dig in i den fantastiska Fantomen världen vill jag bara informera dig lite om Fantomens historia.

I 60 år har han fångat en hel värld, denna makserade och mystiska man som alltid stridit för godheten. Skapad år 1936 gör honom till en av de första seriehjältarna,och fortfarande läser folk världen över om honom och hans äventyr. Fantomen kom sent till Sverige.Den publicerades inte först förrens 1940 talet.Detta leder till att de flesta svenskar inte läst Fantomen allra första äventyr från 1930 talet. När Fantomen först utkom i Sverige skulle pressarna färga honom grå men allt gick fel och Fantomen fick färgen blå.När sedan serien fortsatt ett tag kunde man inte byta färgerna pga läsarna. I Amerika var orginalet "lila" trots att Lee Falks
velat att han skulle vara grå.

I andra länder så som Italien, Frankrike, Spain, och Turkiet är Fantomens dräkt röd med blåa och svartrandiga byxor. I Brasilien är hans dräkt röd med gula och svartrandiga byxor.

Nå, det var väl det jag ville säga innan du besöker min sida.Surfa nu da!Glöm inte att göra en "Bookmark"på nästa sida för sidan updateras hela tiden.

Förresten mina favorit avsnitt av Fantomen (som man kan läsa mera om sedan i grottan)är:

"Vikinga-Borgens gåta"(FA nr.7 1997)

"Ibismysteriet del 1-4"(FA nr.21-24 1993)

I also liked "Mörkrets Furste" (FA nr.18 1988) and

"Mord i Blick" (FA nr.25 1994).

För att komma in tryck på bältet här nedan!

Njut av turen.Snälla E-maila mig ditt favorit Fantomen avsnitt,med nummer och år.Har du något intressant om Fantomen.Det kan vara vad som helst, bilder, länkar, fakta m.m skicka gärna det till mig.Om du även lämnar din adress i Emailet får du tillbaka ett brev som säger när sidan updateras.

E-mail:

Den här sidan är gjord av Ulric von Horn.